fbpx

Mozgással, a csontritkulás ellen

A csontritkulás csendesen és fájdalommentesen gyengíti az ember csontjait. A korábban életerős, robusztus csontok fokozatosan elvékonyodnak, belsejük lágy és szivacsos lesz, ennek eredményeképpen könnyen törnek.

Az osteoporosis több millió törést okozhat évente. A csípőcsont törése egy életre lenyomoríthat, sőt még halált is okozhat. A gerinc törése miatt pedig, noha fájdalommentes, a sérült veszíthet magasságából, ami gerincferdüléshez vezet.

Orvosilag bizonyították, hogy ez a sport az egyik legjobb terápia a csontritkulás megelőzésében, és kezelésében.

A nordic walking ezen kívül segít az egyensúlyérzék fejlesztésében is, amely szintén hozzájárul az esetleges esések, és csonttörések elkerülésében

Az emberi csontváz kb. 30 éves korig folyamatosan fejlődik. A 35. életév után a csontleépülés dominál! A csontritkulás főleg a változókor után lévő nőket érinti. A sportolás nemcsak az izomzatot, hanem a csontokat is erősíti. A már meglévő csontritkulás esetén is sokat segít, mivel lassítja a csontleépülést. A megfelelő sporttevékenység során a kalcium jobban beépül a csontokba.

A legjobb megelőzési mód: a kalciumban és D-vitaminban gazdag étkezés, és a rendszeres testmozgás szabadban. A rendszeres edzés növeli a csontok sűrűségét, ezáltal hozzájárul a csontritkulás megakadályozásához.

A D-vitamin napfény hatására termelődik a szervezetünkben. Kiemelt szerepe van az egészséges csontozat fenntartásában, a kalcium és a foszfát felszívódásában, az izomfunkció fenntartásában és az immunrendszer megfelelő működésében.

Lepd meg barátaidat, családtagjaidat
egy Nordic Walking ajándékkártyával!

További bejegyzések...

Ismerd a tested! Nordicozz felelősen a kánikulában

Ismerd a tested! Nordicozz felelősen a kánikulában

Fordítsunk kellő figyelmet, hogy megelőzzük a rosszulléteket, szédüléssel járó baleseteket. Ne most akarjunk rekordot dönteni!
Az ülőmunka káros hatásainak enyhítése nordic walkinggal

Az ülőmunka káros hatásainak enyhítése nordic walkinggal

Az ülőmunkát végzők számára nélkülözhetetlen a rendszeres testmozgás és a nordic walking különösen jó választás számukra, mert sokrétű megoldást jelent…
Nordic walkinggal az aktív időskorért

Nordic walkinggal az aktív időskorért

Minél több idő telik el mozgásszegény életmóddal, annál látványosabb a testi funkciók visszaépülése. Az az izom, amelyet nem használunk, elveszíti…
Nordic walkinggal a csontritkulás ellen

Nordic walkinggal a csontritkulás ellen

Mivel a csontritkulás tulajdonképpen a csontok elgyengülését jelenti, fő célunk, hogy ez ellen dolgozzunk és megerősítsük a csontokat. A legjobb…