fbpx

TÚRÁINK

Jelentkezz a Nordic Walking Debrecen túráira!

Nordic Walking Debrecen Túra Bükki Csillagda

Leírás:
Novemberi túránkon a 2022-ben megnyílt Bükki Csillagdához látogatunk el. A kiállítás megtekintése után a 4 kilométer hosszú Bolygótúra tanösvényt járjuk be mely a környék természeti, földtani és kultúrtörténeti értékei mellett egy lejárható Naprendszer modellt is tartalmaz.

Nordic Walking Debrecen Túra Naszály

Leírás:
Aki már egyszer is látta a Dunakanyart madártávlatból, az biztosan nem fogja elfelejteni ezt a túránkat sem.
Naszály, a Dunakanyar legmagasabb hegye, Szendehely messze földről híres pirosra festett népi bútorairól, és a Gyadai Tanösvényről, amely a Naszály északi lábánál fekszik.

Nordic Walking Debrecen Túra Csarv-völgy

Leírás:
A Börzsönyben megbúvó, fokozottan védett, romantikus hely Magyarország egyik legnagyobb háborítatlan erdejében található.

Nordic Walking Debrecen Túra Drégely vára

Leírás:
 Az észak-börzsönyi táj legizgalmasabb természeti látványosságait nézzük meg. Hont, Honti-szakadék, Kilátópont, Sárkány-törés, Drégely- vára, Kővágó-bérc, Nagyoroszi.

Nordic Walking Debrecen Túra Holdvilág-árok

Túrázzunk együtt! – Holvilág árok, Lajos- forrás, Kőhegy kilátó

Leírás:
Kiskovácsiból indulva, Holvilág árok, Lajos- forrás, Kőhegy kilátó pont, Pomáz. A Holvilág árok egy igen érdekes és látványos hely, sok mondával fűszerezve, és egy érdekes szurdok túra útvonal a Pilisben.

Nordic Walking Debrecen Túra Prédikálószék

Túrázzunk együtt! – Pilis, Prédikálószék, Vadálló-kövek

Leírás:
Dobogókőről, Prédikálószék, Vadálló-kövek, Dömös parkoló. Két éve készült egy kilátó a Prédikálószéken, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Dunakanyarra.

Nordic Walking Debrecen Túra Pádis

Kárpáti sáfrány túra

Leírás:
Áprilisi túránk PÁDISRA vezet ahol megcsodáljuk a Krókuszok (Sáfrányok) lila virágszőnyegét. 
A Kárpáti sáfrány (Crocus heuffelianus vagy Crocus vernus) a tavasz egyik hírnöke, ligeterdőkben, az erdő széleken, hegyi legelőkön hóolvadás után azonnal megjelenik, így sokszor a visszahúzódó hómező szélén még a hóban is találunk virágzó példányokat.
Eredetileg Pádis a cél, viszont folyamatosan tartjuk a kapcsolatot kinti túravezetőkkel és annak függvényében változtatjuk a túra helyét, hogy hol várható ezen a napon virágzás.

Nordic Walking Debrecen Túra Hollóstető

Túrázzunk együtt! – Hollóstető – Fehérkőlápa

Leírás:
Fehérkőlápa: A Magyarország ékszerdobozaként is ismert Lillafüredről biztos, hogy minden szenvedélyes túrázó hallott már, ha pedig valaki még nem járt ott, akkor minimum a bakancslistáján szerepel a hely.

Nordic Walking Debrecen Túra Damasa

Túrázzunk együtt! – Damasa-szakadék Uppony és Bánhorváti

Leírás:
A Bükk hegységben, a Lázbérci Tájvédelmi Körzetben, Sajóvelezd, Uppony és Bánhorváti közelében található egy különleges hangulatú, lejtőcsuszamlás hatására kialakult természeti képződmény, a fokozottan védett Damasa-szakadék.

Nordic Walking Debrecen Túra Lilafüred

Túrázzunk együtt! – Garadna völgy – Hámori tó –Lilafüred

Leírás:
Túránk a Bükk Hegység talán két legismertebb és szabadon látogatható barlangját járjuk be. Nemcsak emelkedőkben lesz részünk,hanem a téli időjárás meglepetését is le kell küzdenünk.

Túrázzunk együtt! – Mátrafüred - Sástó

Leírás:
Mátrafüredről Máriácska kegyhely érintésével az ország legmagasabban fekvő tavához, Sástóra, majd a különleges szépségű Eremény-tetőre túrázunk, ahonnan meseszép körpanoráma nyílik a Mátrára.

Túrázzunk együtt! - Spartacus tanösvény

Leírás:
A túraút nagyon szép, látványos és helyenként izgalmas is a meredek hegyoldalba vágott járatok miatt. A kanyargós utak és a szépen kiépített pihenőhelyek még fokozzák az élményt, amiben részünk lesz.