fbpx

Nordic Walking Találkozó és Verseny 2024
Debrecen
2024. május 4.

A debreceni Nagyerdő 2024-ben is várja a Nordic Walking szerelmeseit és a sportág iránt érdeklődőket.

PÁLYALEÍRÁS

A debreceni Nagyerdő kedvelt túraútvonalai mentén került kijelölésre a változatos, keményre taposott, gondozott növényzetű erdei versenypálya, amelyen kevés kavicsos, utak kis részén mélyen homokos, murvás rész található, helyenként földből gyökerek állnak ki néhány méteren aszfalt út, elhanyagolható szintkülönbséggel.

A pálya nem lesz lezárva a gyalogosok, futók, erdei kerékpárosok elől. 

Azokon a részeken, ahol a versenypálya közúti forgalomi utat keresztez  rendőrök vagy polgárőrök/önkéntesek által lezártan biztosítva lesz az áthaladás.

A útvonalak végig szalagozottak, és útjelző táblákkal ellátottak. Minden távnál más-más színű szalag jelzi az utat. (5 km: kék, 10 km: piros, 20 km: fehér)

Az 5, 10 és 20 km-es pályáknak vannak közös szakaszai, az útvonalak elágazásánál, fordítópontokon pontőrök segítik az eligazodást. A 20 km-es pályának vannak ismétlődő szakaszai. 

5 KM

Szintemelkedés: 10 m
Szintidő: 1,5 óra

10 KM

Szintemelkedés: 69 m
Szintidő: 3 óra

20 KM

Szintemelkedés: 138 m
Szintidő: 4,5 óra

Az itt letölthető gpx fájlok csak térkép alkalmazásokkal nyithatóak meg, mint pl. AlltrailsPhoneMapsHumap stb. 

Frissítőpont: A pálya útvonalán két frissítőpont van kijelölve, melyeken áthaladva a versenyzők vizet és szőlőcukrot vehetnek magukhoz (a 20 km-es pálya kétszer érinti ezeket a frissítőpontokat). Célba érkezéskor víz, gyümölcsök és szőlőcukor állnak a versenyzők rendelkezésére.

Fordítópont: A pálya mentén az elágazási pontoknál pontőrök segítik a tájékozódást.

PROGRAM

IDŐPONT
ESEMÉNY
8:00-10:25
A Versenyirodában előnevezők regisztrációja és a rajtszám átvétele és helyszíni nevezések fogadása.
10:25-10:35
Ünnepélyes megnyitó, fővédnöki köszöntő
10:35-10:40
Technikai tájékoztató a rajthely közelében
10:40-10:55
Közös bemelegítés
11:00
20 km-es táv indítása
11:05
10 km-es táv indítása
11:10
5 km-es táv indítása
11:45-15:00
A versenyzők fogadása a célban, időmérés, rajtszámok leadása a versenyirodában, rajtszámok leadása
12:00-15:30
Ebéd
15:30-16:30
Eredményhirdetés, díjak átadása
IDŐPONT
KÍSÉRŐPROGRAMOK
részletek hamarosan

NEVEZÉSI DÍJAK

Nevezési díjak minden korosztályban és versenytávon résztvevőnek, mely tartalmazza az ebédet is.

 • early bird nevezés
  9.000 HUF
  2024.01.26 – 2024.03.17.
 • normál nevezés
  12.500 HUF
  2024.03.18 – 2024. 04. 27.
 • helyszíni nevezés
  13.500 HUF
  2024.05.04.

Az űrlapon minden kért adatot meg kell adni, hiányos adatokkal nem érvényes a jelentkezés. A nevezési lapon szükséges, hogy minden versenyző büntetőjogi felelősségének tudatában valós adatokat adjon meg, amit a verseny napján a regisztrációnál ellenőrizhetünk.

A nevezést követően a nevezési díjat 8 napon belül kell befizetni átutalással erre a bankszámlára:

Nordic Walking Debrecen Sportegyesület
OTP Bank
Számlaszám: 11738039-21451188

Kérlek írd az utalásnál a közleménybe a versenyző nevét és a távot, amin indul.

A befizetés nélküli nevezések 8 napon túl törlődnek, a jelentkezőnek újra kell jelentkeznie az aktuális időszaknak megfelelő nevezési díjjal. A nevezési díj beérkezése után 5 napon belül e-mailben visszaigazolást és számlát küldünk, ekkor válik véglegessé a nevezés.

Helyszíni nevezés: a versenyirodában, a verseny napján reggel 7:00- 8:25 óra között készpénzes fizetéssel.

VERSENYINFORMÁCIÓK

A versenyen indulás feltétele :

 1. A versenyző rendelkezzen Nordic Walking bottal. A Nordic Walking bot olyan bot, mely a hüvelyk és mutatóujj közötti pántrendszerrel kézhez van rögzítve (nem túrabot!).
 2. A Nordic Walking (NW) technika begyakrolott ismerete: a Nordic Walking során előrefelé haladunk a kéz és a láb váltakozó mozgásának megfelelő technikával (elsősorban a diagonal technika használata, de a két másik lépő technikát is lehet használni: 1-2 vagy 1-3).

Legfontosabb alapszabály:

A versenypálya teljes hosszán speciális NW botok használatával kell végighaladni. A botok használata során a versenyző ezzel tolja magát előre miközben egyik lába mindig a földön van. A NW verseny alatt nem lehet “repülő” fázis (azaz nem lehet mindkét láb egyszerre a levegőben pl. futás) ; kivéve pl. nagyobb sár átugrása, a verseny kijelölt útjára dőlt fa átugrása.

A nordic walkingozás elhivatott képviselői vagyunk, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a helyes nordic walking technika alkalmazására a verseny alatt. Erről részletesen a versenyszabályzatban olvashatsz.
Kérlek a nevezés előtt mindenképp olvasd el a versenyszabályzatot!  

!!!Újdonság!!! Idén, aki nem szeretne versenyezni, de szívesen Nordic-ozna egy jót a versenypálya vonalán, megteheti. Az 5 km-es verseny indítása után külön vezetővel indul ez  a csoport. Ezesetben nem lesz időmérés, a kötetlen sportolás a cél.

Nevezési és díjazási kategóriák:

NŐK

 • 12-30 év (18 év alatti versenyzőknél szülői hozzájáruló nyilatkozat)
 • 31-50 év
 • 51-60 év
 • 61-65 év
 • 66-70 év
 • 71 év és afölött

FÉRFIAK

 • 12-30 év (18 év alatti versenyzőknél szülői hozzájáruló nyilatkozat)
 • 31-60 év
 • 61-70 év
 • 71 év és afölött

A különböző versenytávok résztvevői külön futamokban indulnak, a futamok indulásakor egységesen indul az időmérés és beérkezéskor a célkapun áthaladva, egyénre szabottan záródik.

Chipes időmérés:

A versenyző a helyszíni regisztrációnál a rajtszámmal együtt, arra rögzítve két darab digitális chip-et kap, amelyekkel az időmérés digitálisan történik. A versenyző a rajtszámot egyénileg rögzíti a ruházatára a rendelkezésére bocsátott biztosító tűkkel. A versenyző feladata, hogy a rajtszámot az időmérő chip-ekkel együtt a verseny ideje alatt vízszintesen, a mellkasra felhelyezve, jól látható módon viselje! A verseny ideje alatt a célba érkezésig a versenyzőknek viselniük kell a rajtszámot. Ügyelni kell arra, hogy a rajtszám ne gyűrődjön, ne rongálódjon a rajta lévő chip ne sérüljön.

Az időmérő chip-eket és a rajtszámot a versenyző a célba érést követően 1 órán belül köteles leadni a versenyirodában, ez az eredmény kihirdetésének feltétele.

Nevezés előtt figyelmesen olvasd el a versenyszabályzatot!