fbpx

Nordic Walking Találkozó és Verseny Debrecen 2021

Nemzetközi Nordic Walking Találkozó és Verseny
Debrecen
2022. május 21-22.

Nordic Walking Verseny Debrecen 2021

„Érj célba és érezd a nagyszerűségedet!"

2021. tóber 16-án került megrendezésre Debrecenben az Országos Nordic Walking Találkozó és Verseny. Az ország számos pontjáról érkeztek versenyzők, szurkolók, a sport iránt érdeklődők. A versenyre több, mint 100-an neveztek. Öt korcsoportban, férfi és női mezőnyben hirdettünk eredményt 5, 10 és 20 kilométeres távokon. Az időmérést gyakorlott versenybírók biztosították, akik korábban futóversenyeken szerezték tapasztalatukat.

A verseny részeként látássérült gyerekek is rajtvonalhoz álltak kísérőkkel, akik a kijelölt pályán való közlekedésben segítették őket.  

Minden versenyző kézzel készült kerámia emlékérmet kapott a sikeres teljesítésért.  

Számos önkéntes részvételével valósult meg a verseny, akik a pályák mentén biztosították az útvonalat, valamint a rajt előtti és a célbaérkezés utáni teendőkben segítették a szervezők munkáját.  

Az őszi meleg és az intenzív testmozgás fokozott vízigényét szponzori támogatás révén szinte korlátlanul biztosítani tudtuk a rendezvény résztvevőinek. Támogatóinknak révén kaptunk versenyhelyszínt és berendezést, a verseny helyezettjeinek tárgyjutalmat adhattunk, a frissítőpontokon gyümölcsöket, süteményeket osztottunk. Szívet melengető, hogy ilyen sok magánszemély és cég karolta fel a rendezvény ügyét. 

A beérkező versenyzők és a szurkolók az eredményhirdetésig a rendezvénytéren tölthették az idejüket, ahol számos ingyenes program közül választhattak: ismerkedés az elsősegéllyel, masszázs, természettár séta, környezetvédelmi előadások, zenés nordicozás, ismerkedés speciális NW eszközökkel.  
A találkozó és verseny kísérőrendezvénye volt „Az erdő meséi” rajzverseny, ahová számtalan gyerekrajz érkezett be. A műveket a zsűri korcsoportonként díjazta. 

A visszajelzések alapján a résztvevők számos élménnyel gazdagodtak és nagyon jól érezték magukat. Jó volt látni az arcukon az örömöt, felszabadultságot. Jövőre visszavárunk mindenkit.