fbpx

ERDŐVARÁZS

erdővarázs Debrecen Nagyerdő

gyógyít • inspirál • feltölt • tisztít • felfrissít • megnyugtat

A természet, az erdő mindig gyógyít minket. Számos jótékony hatását tapasztalhatjuk, mikor belépünk a terébe: átfutunk, sétálunk, nordicozunk vagy túrázunk. A friss levegő mélyebb, teljesebb légzésre késztet, így ápolva légzőszerveink és idegrendszerünk egészségét. Az itt végzett testmozgás pedig még nagyobb hozzájárulás szervezetünk egészséges működéséhez.  

De jelen vagyunk-e mindig teljesen, amikor az erdőben vagyunk? Érzékeljük-e teljességében azt a csodát, amit az erdő ad nekünk?  

  • Lépkedjünk lassan, álljunk meg, hogy megérezzük a talajt a lábunk alatt. 
  • Maradjunk csendben, hogy halljuk a madarak énekét, a fák susogását, az erdő neszeit. 
  • Lássuk meg mennyi minden van itt, amit eddig észre sem vettünk.  

Amikor az érzékszerveinket az erdőre nyitjuk, megtörténik a csoda: tisztábbak a hangok, élesebbek a színek, kontúrosabbak a tárgyak – észrevehetjük, megérezhetjük, hogy minden rendben van, biztonságban vagyunk, otthon vagyunk a természetben és semmit nem kell csinálnunk, csak létezni. Lecsendesednek a gondolataink, kitisztul a fejünk, felfrissül a lelkünk. 

A mindenapi rohanásban jó kicsit megállni és a „semmittevést” választani, pihenni, lenni és élvezni mindazt, ami körülvesz bennünket minden egyes pillanatban, mert igenis megérdemeljük.  

Az Erdőre hangoló – Erdőérzés – Erdővarázs gyakorlása során lelassulva, minden érzékszervünket bevonva tapasztaljuk meg az erdőt, különböző gyakorlatokat végzünk, amelyek fokozatosan irányítják a figyelmünket a környezetünkre, élesítik a fókuszt, koncentrációt, érzékszerveket és újfajta látásmódot alakítanak ki, ami életünk minden területére jótékony hatással bír. Nyitottsággal új nézőpontokat, lehetőségeket vehetünk észre magunk körül, amivel gazdagíthatjuk mindennapjainkat.

Gellén Mariann vagyok, az erdő küldöttje.

Azért jöttem, hogy átadjam azt, amit ő nem tud szavakkal elmondani, de mind meghallhatjuk, megláthatjuk, megérezhetjük, ha ráhangolódunk az erdőre és önmagunkra.

Az hogy, hogyan szól hozzád az erdő, mindenkinél és minden alkalommal lehet más és más, ebben is rejlik a varázsa, mindig tud újat mutatni. Ahogy az erdőt fedezzük fel fokozatosan, ugyanúgy haladunk mélyebbre saját magunkban, lassan lépkedve, óvatosan, kíváncsian és figyelemmel. Ez a felfedezőút mindig kincseket rejt számunkra, enyhülhetnek testi-lelki fájdalmaink, válaszokat kaphatunk minket foglalkoztató kérdésekre, problémákra, új ötleteink támadhatnak, megtapasztalhatjuk az élet csodáját, biztonságát és megérezhetjük, hogy minden rendben van, újra tudunk bízni magunkban és az életben.

Az Erdőre hangolót érdemes mindenkinek kipróbálnia, aki szeretne visszatöltődni mindazzal, amit a természet tálcán kínál nekünk, rajtunk múlik mennyit engedünk be az ajándékaiból. 

Ha szeretnél visszatöltődni mindazzal, amit a természet tálcán kínál nekünk, jelentkezz üzenetben!

Tudnivalók a részvételhez

Időtartam: kb. 60 perc

Ár: 1500 Ft

Mire lesz szükséged?
-víz (hátizsákban, hogy a kezeid szabadon legyenek)
-kényelmes, teljes testet fedő ruházat, amiben akár a földre is le tudsz ülni
-kényelmes sport/túracipő, időjárástól függően lehetőség szerint vízálló

Aktuális időpontok: figyeld a Nordic Walking Debrecen Facebook oldalán az eseményeket