fbpx

Középiskolai önkéntes szolgálati lehetőség a Nordic Walking Debrecen Sportegyesületben

A középiskolások számára az érettségihez kötelezően előírt teljesítendő 50 órás közösségi szolgálat elvégzésére is teret nyújt a Nordic Walking Debrecen Sportegyesület.  

A diákok az önkéntes munka révén nagyobb tapasztalatra tesznek szert, empatikusabbá és elszántabbá válnak, elkötelezettebbek lesznek, és tudatosabb döntéseket hoznak. Egyesületünknél a fiataloknak lehetőségük van olyan tevékenységekhez kapcsolódni, amelyek társadalmilag hasznosak, illetve egy közösség javát szolgálják. 

A diákok kapcsolódhatnak az egyesület többféle tevékenységéhez: szemétszedéshez, versenyszervezéshez és -lebonyolításhoz, illetve részt vehetnek az edzéseken, ahol lehetőségük nyílik közösen együtt sportolni idős emberekkel. 

A végzett tevékenységek során a fiatalok betekintést nyerhetnek egy civil szervezet mindennapjaiba, a szervezési munkán keresztül megtapasztalhatják, hogyan lesz egy ötletből valóság, a programok lebonyolítása során pedig azt, hogyan működhetnek együtt egy közös cél érdekében, és hogy mindenki fontos. 

Az önkéntes tevékenységre döntően március és október között van lehetőség. Hétköznaponként 1-3 órát, hétvégente 1-5 órát vesznek igénybe a tanulók idejéből.  

A Köz-Pont Ifjúsági Egyesületen keresztül lehet kapcsolódni az egyesületünk munkájához. 

Lepd meg barátaidat, családtagjaidat
egy Nordic Walking ajándékkártyával!

További bejegyzések...

Ismerd a tested! Nordicozz felelősen a kánikulában

Ismerd a tested! Nordicozz felelősen a kánikulában

Fordítsunk kellő figyelmet, hogy megelőzzük a rosszulléteket, szédüléssel járó baleseteket. Ne most akarjunk rekordot dönteni!
Az ülőmunka káros hatásainak enyhítése nordic walkinggal

Az ülőmunka káros hatásainak enyhítése nordic walkinggal

Az ülőmunkát végzők számára nélkülözhetetlen a rendszeres testmozgás és a nordic walking különösen jó választás számukra, mert sokrétű megoldást jelent…
Nordic walkinggal az aktív időskorért

Nordic walkinggal az aktív időskorért

Minél több idő telik el mozgásszegény életmóddal, annál látványosabb a testi funkciók visszaépülése. Az az izom, amelyet nem használunk, elveszíti…
Nordic walkinggal a csontritkulás ellen

Nordic walkinggal a csontritkulás ellen

Mivel a csontritkulás tulajdonképpen a csontok elgyengülését jelenti, fő célunk, hogy ez ellen dolgozzunk és megerősítsük a csontokat. A legjobb…