fbpx

Kora reggeli nordic walkingozással a túlsúly ellen 

Az ideális testsúly talán csak egy utópia, mindenesetre a test optimális működéséhez alapvetően szükséges.  
A test nem áll készen arra, hogy plusz súlyt hordozzon (túlterheli az ízületeket). Túlsúly esetén olyan szövetek tápanyag- és oxigénellátását kell biztosítania, amelyek nem járulnak hozzá a test alapműködéséhez (túlterheli a vér- és nyirokkeringést), és a túlszaporodott zsírsejtek elégtelen ellátása miatt állandóan gyulladásban tartja a testet, ami további problémákhoz vezet. 

A túlsúly számos betegség kialakulásához vezethet: a legismertebbek a mozgásszervi problémák, a szív és érrendszeri problémák, illetve az emésztőrendszeri bántalmak. 

A súlyfelesleg leadásával valamennyi probléma ugrásszerű javulása várható. 

Nagyon fontos, hogy ne akarjunk azonnali eredményt elérni. A rendszeres testmozgás beiktatása, az átgondolt minőségi táplálkozás és a rendezett érzelmek együttesen képesek hozzájárulni a súlyvesztéshez illetve az optimális testsúly megtartásához. 

Egy sikeres fogyókúra után azonban sokan panaszkodnak, hogy ha nem figyelnek oda az étkezésre vagy elhanyagolják a testmozgást, akkor a nem kívánatos kilók ugyanúgy visszajönnek.Sajnos ezek a velejárói annak, ha újra elhanyagoljuk a testünkkel való törődést.  
Ha helyes életvitelt folytatunk, akkor a testünk meghálálja és egészségesen működik. Ha az életmódunk nem megfelelő, a testünk alkalmazkodik ahhoz is: raktároz, felhalmoz, nem éget kalóriát: kialakítja a túlsúlyt. 

Amikor a nordic walkingot testsúly vesztési céllal kezdjük el gyakorolni, fontos, hogy nem túl intenzív, és tartós megterhelést válasszunk a nordic walking kínálta széles palettáról, hiszen ez vezet el minket a várt eredményhez, a zsírégetéshez. 

Az edzéshez válasszunk kora reggeli időpontot. Ilyenkor a test a zsír elégetésére tud koncentrálni. 

A cél nemcsak az, hogy a zsír elégjen, hanem az is hogy ezzel párhuzamosan izmot is építsünk 

Nem elegendő elérni az ideális testsúlyt, fontos, hogy azt meg is tartsuk. Tehát ne hagyjuk abba a nordicozást, amikor elérjük a kívánt testsúlyt, hanem váljon szokásunkká, legyen a mindennapjaink része. 

Lepd meg barátaidat, családtagjaidat
egy Nordic Walking ajándékkártyával!

További bejegyzések...

Ismerd a tested! Nordicozz felelősen a kánikulában

Ismerd a tested! Nordicozz felelősen a kánikulában

Fordítsunk kellő figyelmet, hogy megelőzzük a rosszulléteket, szédüléssel járó baleseteket. Ne most akarjunk rekordot dönteni!
Az ülőmunka káros hatásainak enyhítése nordic walkinggal

Az ülőmunka káros hatásainak enyhítése nordic walkinggal

Az ülőmunkát végzők számára nélkülözhetetlen a rendszeres testmozgás és a nordic walking különösen jó választás számukra, mert sokrétű megoldást jelent…
Nordic walkinggal az aktív időskorért

Nordic walkinggal az aktív időskorért

Minél több idő telik el mozgásszegény életmóddal, annál látványosabb a testi funkciók visszaépülése. Az az izom, amelyet nem használunk, elveszíti…
Nordic walkinggal a csontritkulás ellen

Nordic walkinggal a csontritkulás ellen

Mivel a csontritkulás tulajdonképpen a csontok elgyengülését jelenti, fő célunk, hogy ez ellen dolgozzunk és megerősítsük a csontokat. A legjobb…