fbpx

Kora reggeli nordic walkingozással a túlsúly ellen 

Az ideális testsúly talán csak egy utópia, mindenesetre a test optimális működéséhez alapvetően szükséges.  
A test nem áll készen arra, hogy plusz súlyt hordozzon (túlterheli az ízületeket). Túlsúly esetén olyan szövetek tápanyag- és oxigénellátását kell biztosítania, amelyek nem járulnak hozzá a test alapműködéséhez (túlterheli a vér- és nyirokkeringést), és a túlszaporodott zsírsejtek elégtelen ellátása miatt állandóan gyulladásban tartja a testet, ami további problémákhoz vezet. 

A túlsúly számos betegség kialakulásához vezethet: a legismertebbek a mozgásszervi problémák, a szív és érrendszeri problémák, illetve az emésztőrendszeri bántalmak. 

A súlyfelesleg leadásával valamennyi probléma ugrásszerű javulása várható. 

Nagyon fontos, hogy ne akarjunk azonnali eredményt elérni. A rendszeres testmozgás beiktatása, az átgondolt minőségi táplálkozás és a rendezett érzelmek együttesen képesek hozzájárulni a súlyvesztéshez illetve az optimális testsúly megtartásához. 

Egy sikeres fogyókúra után azonban sokan panaszkodnak, hogy ha nem figyelnek oda az étkezésre vagy elhanyagolják a testmozgást, akkor a nem kívánatos kilók ugyanúgy visszajönnek.Sajnos ezek a velejárói annak, ha újra elhanyagoljuk a testünkkel való törődést.  
Ha helyes életvitelt folytatunk, akkor a testünk meghálálja és egészségesen működik. Ha az életmódunk nem megfelelő, a testünk alkalmazkodik ahhoz is: raktároz, felhalmoz, nem éget kalóriát: kialakítja a túlsúlyt. 

Amikor a nordic walkingot testsúly vesztési céllal kezdjük el gyakorolni, fontos, hogy nem túl intenzív, és tartós megterhelést válasszunk a nordic walking kínálta széles palettáról, hiszen ez vezet el minket a várt eredményhez, a zsírégetéshez. 

Az edzéshez válasszunk kora reggeli időpontot. Ilyenkor a test a zsír elégetésére tud koncentrálni. 

A cél nemcsak az, hogy a zsír elégjen, hanem az is hogy ezzel párhuzamosan izmot is építsünk 

Nem elegendő elérni az ideális testsúlyt, fontos, hogy azt meg is tartsuk. Tehát ne hagyjuk abba a nordicozást, amikor elérjük a kívánt testsúlyt, hanem váljon szokásunkká, legyen a mindennapjaink része. 

Lepd meg barátaidat, családtagjaidat
egy Nordic Walking ajándékkártyával!

További bejegyzések...

Ruházat, edzés télen

Ruházat, edzés télen

TÉVHIT, hogy a hideg tönkreteszi az ízületeinket és mindenképp megfázáshoz vezet. A rendszeres, szabadtéri sportolást szerencsére nem kell mellőznünk a…
Mozgásszervi betegségek esetén végezzünk rendszeresen természetes mozgásformát

Mozgásszervi betegségek esetén végezzünk rendszeresen természetes mozgásformát

Abban az esetben is érdemes fokozatosan beilleszteni vagy visszailleszteni a rendszeres testmozgást az életünkbe, ha valamilyen fájdalmat érzünk, hiszen sok…
A megfelelő tempó nordic walkingozáshoz

A megfelelő tempó nordic walkingozáshoz

A te választásod jó választás, ha összhangban van a saját igényeiddel és szükségleteiddel. Figyelj a tested üzeneteire: a pulzusodra, a…
Középiskolai önkéntes szolgálati lehetőség a Nordic Walking Debrecen Sportegyesületben

Középiskolai önkéntes szolgálati lehetőség a Nordic Walking Debrecen Sportegyesületben

Ha szereted a természetet, vegyél részt a Nordic Walking Debrecen Sportegyesület munkájában önkéntesként!