fbpx

Versenyinformációk

A versenyen indulás feltétele :

  1. A versenyző rendelkezzen Nordic Walking bottal. A Nordic Walking bot olyan bot, mely a hüvelyk és mutatóujj közötti pántrendszerrel kézhez van rögzítve (nem túrabot!).
  2. A Nordic Walking (NW) technika begyakrolott ismerete: a Nordic Walking során előrefelé haladunk a kéz és a láb váltakozó mozgásának megfelelő technikával (elsősorban a diagonal technika használata, de a két másik lépő technikát is lehet használni: 1-2 vagy 1-3).

Legfontosabb alapszabály:

A versenypálya teljes hosszán speciális NW botok használatával kell végighaladni. A botok használata során a versenyző ezzel tolja magát előre miközben egyik lába mindig a földön van. A NW verseny alatt nem lehet “repülő” fázis (azaz nem lehet mindkét láb egyszerre a levegőben pl. futás) ; kivéve pl. nagyobb sár átugrása, a verseny kijelölt útjára dőlt fa átugrása.

A nordic walkingozás elhivatott képviselői vagyunk, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a helyes nordic walking technika alkalmazására a verseny alatt. Erről részletesen a versenyszabályzatban olvashatsz.
Kérlek a nevezés előtt mindenképp olvasd el a versenyszabályzatot!  (link a versenyszabályzatra)

Nevezési és díjazási kategóriák:

Nemek

nők

férfiak

Korcsoportok (nők)

12-30 év (18 év alatti versenyzőknél szülői hozzájáruló nyilatkozat)

31-50 év

51-60 év

61-65 év

66 év-

Korcsoportok (férfiak)

12-30 év (18 év alatti versenyzőknél szülői hozzájáruló nyilatkozat)

31-60 év

61 év-

A különböző versenytávok résztvevői külön futamokban indulnak, a futamok indulásakor egységesen indul az időmérés és beérkezéskor a célkapun áthaladva, egyénre szabottan záródik.

Chipes időmérés:

A versenyző a helyszíni regisztrációnál a rajtszámmal együtt, arra rögzítve két darab digitális chip-et kap, amelyekkel az időmérés digitálisan történik. A versenyző a rajtszámot egyénileg rögzíti a ruházatára a rendelkezésére bocsátott biztosító tűkkel. A versenyző feladata, hogy a rajtszámot az időmérő chip-ekkel együtt a verseny ideje alatt vízszintesen, a mellkasra felhelyezve, jól látható módon viselje! A verseny ideje alatt a célba érkezésig a versenyzőknek viselniük kell a rajtszámot. Ügyelni kell arra, hogy a rajtszám ne gyűrődjön, ne rongálódjon a rajta lévő chip ne sérüljön.

Az időmérő chip-eket és a rajtszámot a versenyző a célba érést követően 1 órán belül köteles leadni a versenyirodában, ez az eredmény kihirdetésének feltétele. 

Díjazás:

A versenyzők eredményeit korcsoportonként és nemenként elkülönítve értékeljük minden versenytáv esetén. Az 1-3. helyezett oklevelet és érmet kap.