fbpx

Útvonalak

PÁLYALEÍRÁS

A debreceni Nagyerdő kedvelt túraútvonalai mentén került kijelölésre a változatos, keményre taposott, gondozott növényzetű erdei versenypálya, amelyen kevés kavicsos, utak kis részén mélyen homokos, murvás rész található, helyenként földből gyökerek állnak ki néhány méteren aszfalt út, elhanyagolható szintkülönbséggel.

A pálya nem lesz lezárva a gyalogosok, futók, erdei kerékpárosok elől. 

Azokon a részeken, ahol a versenypálya közúti forgalomi utat keresztez  rendőrök vagy polgárőrök/önkéntesek által lezártan biztosítva lesz az áthaladás.

A útvonalak végig szalagozottak, és útjelző táblákkal ellátottak. Minden távnál más-más színű szalag jelzi az utat. (5 km: kék, 10 km: piros, 20 km: fehér)

Az 5, 10 és 20 km-es pályáknak vannak közös szakaszai, az útvonalak elágazásánál, fordítópontokon pontőrök segítik az eligazodást. A 20 km-es pályának vannak ismétlődő szakaszai. 

5 KM

Szintemelkedés: 10 m
Szintidő: 1,5 óra

10 KM

Szintemelkedés: 69 m
Szintidő: 3 óra

20 KM

Szintemelkedés: 40 m
Szintidő: 4,5 óra

Frissítőpont: A pálya útvonalán két frissítőpont van kijelölve, melyeken áthaladva a versenyzők vizet és szőlőcukrot vehetnek magukhoz (a 20 km-es pálya kétszer érinti ezeket a frissítőpontokat). Célba érkezéskor víz, gyümölcsök és szőlőcukor állnak a versenyzők rendelkezésére.

Fordítópont: A pálya mentén az elágazási pontoknál pontőrök segítik a tájékozódást.